VOZOVI OPET STOJE: Radnici blokirali oba koloseka na železničkoj stanici

Radnici preduzeća „Nega kola" jutros su blokirali železničku stanicu Zemun, zbog čega ne mogu da saobraćaju vozovi iz sistema „BG voza".

Železnice Srbije saopštile su da vozovi iz sistema beogradske gradske železnice “BG voz” jutros neće saobraćati, jer su radnici preduzeća „Nega kola” u okviru svojih socijalnih protesta u 5.20 sati blokirali oba koloseka u železničkoj stanici Zemun.

Na taj način onemogućili su organizaciju saobraćaja „BG vozova”.

Radnici ovog preduzeća najpre su sinoć oko 23 sata blokirali železnički depo u Zemunu i na taj način onemogućili da elektromotorne garniture krenu u saobraćaj, a zatim su jutros svoj protest nastavili i blokadom železničke stanice Zemun.

Zbog ove blokade, osim što ne mogu da saobraćaju „BG vozovi”, organizacija saobraćaja u beogradskom železničkom čvoru je izuzetno otežana, pa će biti kašnjenja vozova i otkazivanja polazaka.

Stručne službe srpskih železnica nastoje da u ovakvim okolnostima organizuju saobraćaj u skladu sa mogućnostima.

„Železnice Srbije” izvinjavaju se putnicima i korisnicima usluga zbog neprijatnosti kojima će biti izloženi usled ove prinudne promene organizacije železničkog saobraćaja u Beogradu, navedeno je u saopštenju.