Ovo je uobičajeno ponašanje gradskih vlasti koja obećanjima, raznim odugovlačenjima i poluiformacijama želi da otupi oštricu nezadovoljstva gradjana, a onda na prepad i preko noći, bez potrebnih dozvola otvara gradilišta i sprovodi radove zbog kojih se gradjani bune – navodi se u saopštejnu inicijative.

Inicijativa je uputila podršku stanarima donjeg Dorćola koji su i za večeras najavili protest na uglu Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca.

Stanovnici Dorćola, nezadovoljni planom gradske uprave da privremeno izmesti trolejbuske linije u to naselje, blokirali su u utorak oko 18 časova na kratko saobraćaj na raskrsnici ulice Žorža Klemensoa i Gundulićevog venca u Beogradu.

Predstavnici nezadovoljnih stanovnika Dorćola sastali su se u ranije u utorak sa sekretarom za saobraćaj Beograda i predstavnikom GSP-a nakon čega su radovi na izmeštanju trolejbuskih linija, koji su počeli u petak, obustavljeni na pet dana.

– Sekretar za saobraćaj nam je kazao da će nam sutra proslediti upute o izmešanju linija GSP-a, na šta bi voleo da čuje predlog gradjana Dorćola – izjavio je u utorak za agenciju Beta jedan od predstavnika nezadovoljnih Dorćolaca Marijan Nikolić.

Nikolić je kazao da će Dorćolci oformiti radnu grupu koja bi trebalo da artikuliše zahteve stanovnika tog naselja, a koji će kasnije biti poslati gradskom sekretarijatu za saobraćaj.

Aktivista inicijative “Ne davimo Beograd” Radomir Lazović pozvao je u utorak nezadovoljne Dorćolce da obrate pažnju i da ne dozvole da im gradska vlast pričom o razgovorima ili radnoj grupi otupi nezadovoljstvo i “preko noći dodje i otpočne radove”.