BEOGRAĐANI, OTVORITE ČETVORE OČI: Bugarski pljačkaši bankomata haraju gradom

bankomat
pixabay

Bugarski pljačkaši bankomata ponovo su u Beogradu. Svakog vikenda u aprilu mesecu, četvorica Bugara postavljali su "skimere" na bankomatima jedne banke u Beogradu i tako skidali podatke sa kartica klijenata koji su podizali novac.

 

Potom su se vraćali u Bugarsku gde su izrađivali nove falsifikovane kartice sa zloupotrebljenim podacima, vraćali se u Beograd i dizali novac za sebe.

Vikendima su “skimerom” skidali podatke, a onda su radnim danima dizali novac. Beogradska policija je uspela da uđe u trag ovoj grupi, i dvojica osumnjičenih su uhapšena, ali su dvojica uspela da pobegnu iz Srbije – kažu u policiji.

Bugarski pljačkaši, u izmenjenom sastavu su verovatno nastavili biznis i u maju, pa se juče u Beogradu nekoliko klijenata druge banke našlo na njihovoj meti. Ovoga puta, novac, sa falsifikovanim karticama, pljačkaši nisu podizali u Srbiji.

Bugarski pljačkaši važe za najorganizovanije u Evropi kada je u pitanju “krađa sa bankomanata”.

Oni postavljaju “skimer” na mesto gde se ubacuje kartica i koji izgleda kao originalni prorez na bankomatima. Kada klijent banke ubaci karticu, “”skimer” snima sadržaj magnetnog zapisa.Uz skimer, pljakaši postavljaju i malu kameru ili lažnu tastaturu i tako “snimaju” PIN broj koji građani otkucavaju. Na taj način dolaze do svih neophodnih podataka. Kopirane podatke potom prenose na novu, falsifikovanu karticu kojom dižu novac s bankomata, bilo gde u svetu ili je koriste za plaćanje robe putem interneta– kažu u policiji.loading...