BEOGRAĐANI, PAŽNJA: Menjaju se pravila za rad kafića u prestonici

Kafić Vreme
Beta

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da bi problem buke u Beogradu trebalo da bude rešen do septembra izmenom zakonskih i gradskih propisa, prenosi gradska uprava.

 

– Izmenama Zakona o buci tražimo pravo da nenajavljeno kontrolišemo ugostiteljske objekte, da ih upozoravamo, i kao krajnju meru i zatvaramo, ako ne poštuju propise. To se odnosi i na paru i mirise. Takođe, u pripremi je i Pravilnik koji će odrediti kakvu vrstu izolacije moraju da imaju ugostiteljski objekti i splavovi, čak i oni koji su otvoreni. Pored toga, posle usvajanja Zakona o vodama, jer sada nemamo nadležnost, uredićemo rad splavova – rekao je Vesić.

Inače, čim je prvi zakon o kafićima stupio zakon na snagu, lokali u Beogradu se uniformisali.

Stajanjem u tišini, sa jastucima u rukama, nekoliko desetina stanara Cetinjske, ali i okolnih ulica večeras su ponovili protest, na tačno mesec dana od prethodnog, jer i dalje ne mogu da spavaju od buke iz obližnjih noćnih klubova protesta.

On je dodao da će grad izmeniti odluku i da će osim zabrane ugostiteljskim objektima u stambenim zgradama da rade posle 23 sata, biti uvedena i zona oko zgrada u kojoj ta zabrana važi.