BEOGRAĐANI, PAŽNJA: Od sutra se u OVIM delovima grada parking naplaćuje ČAK I STANARIMA

parking
Dnevno.rs

Od Bulevara Zorana Đinđića do parkinga Zorana Đinđića, i to preko leđa građana!

 

Prema najavama medija, od 15. avgusta radnici “Parking servisa” kreću sa naplatom parking mesta na teritoriji Novog Beograda i Zemuna, i to van zoniranog područja!

Naime, ceo novoizgrađeni parking prostor duž Bulevara Zorana Đinđića, ali i deo Zemuna oko zgrade opštine i u delu kraj Keja oslobođenja od ponedeljka će se naplaćivati.

– Time je rešen dugogodišnji problem nepropisnog parkiranja, gužvi u saobraćaju, a stanovnicima tih ulica omogućeno je povlašćeno parkiranje – kažu iz Parking servisa i dodaju da će ovi delovi grada dobiti oko 1.500 parking mesta.

Nije, doduše precizirano kada i kako, budući da je to moguće jedino u Bulevaru Zorana Đinđića, gde je novi parking od preko 1.000 mesta već izgrađen i redovno popunjen jer se oko njega nalazi dosta poslovnih zgrada.

 

Taj parking bio je i veliko olakšanje za stanare okolnih zgrada, jer mesta na okolnim parkinzima jednostavno – nema. Još je veće iznenađenje usluga koju im nudi Parking servis, a to je povlašćeno parkiranje po još uvek nepoznatoj ceni. Time se izvodi zaključak da će stanari koji nemaju sreće da nađu parking mesto ispred svoje zgrade (što je veoma čest slučaj), morati da plate da bi parkirali svoje vozilo u blizini svoje kuće!

– Ne znam šta ovo treba da znači. Prvo su nam celu ulicu pretvorili u parking, a sada planiraju da nam ga i naplate! Od Bulevara Zorana Đinđića postali smo parking Zorana Đinđića! – kaže nam ogorčeni stanar.

On je, kako kaže, i do sada imao velike probleme sa nalaženjem prostora za parking, a sada će, po svoj prilici, to morati i da plaća jer mesta ispred njegove zgrade, u delu koji se ne naplaćuje nikada nema!

Još jedna u nizu nejasnih “pogodnosti” koje će Parking servis uvesti je mogućnost da u zoni Sava centra svi koji imaju bus plus kartu mogu po “simboličnoj” ceni od 200 dinara da parkiraju automobile celodnevno, što znači da će svi koji imaju i voze svoja kola morati da kupuju bus plus karticu koja im očigledno ne treba jer time ostvaruju mogućnost povoljnijeg parkiranja!

Bilo da je ovo jednokratan eksperiment u cilju punjenja budžeta ili pokušaj uvođenja zoniranja celog Novog Beograda i Zemuna na mala vrata, mora se priznati da se izvodi vrlo nevešto, i na štetu svih građana. Situacija sa automobilima će, po svoj prilici, biti nesnosna, jer će svi, uključujući i radnike iz okolnih firmi, pokušavati da pronađu mesto na parkingu koji se ne naplaćuje, pa će na kraju stanari okolnih zgrada verovatno proći najgore.loading...