BEOGRAĐANI, PAŽNJA: U ovim ulicama danas ni slučajno ne parkirajte automobil

Šlep služba
Facebook/Printscreen

Tokom litije, koja se održava u čast gradske slave, Vaznesenja Hristovog, danas će na snazi biti posebna organizacija saobraćaja.

 

Od 11 do 14 sati, za vreme prolaska litije, zatvaraće se za saobraćaj deonice litije i kako litija bude prolazila tako će se saobraćajnice na trasi otvarati za saobraćaj.

Tog dana, u vremenu od 10 do 15 sati, biće uklonjeni svi privremeni montažni objekti (pokretni prodajni objekati i bašte otvorenog tipa), koji ometaju trasu Litije.

Mole se sugrađani da u vremenu od 10 do 14 zbog održavanja litije, ne parkiraju svoja vozila: u Ulici Admirala Geprata (na potezu od Ulice Dobrinjske do Ulice kneza Miloša), u Ulici Dobrinjskoj (na potezu od Ulice kraljice Natalije do Ulice admirala Geprata), na taksi stajalištu u Ulici Terazije, jer će ista biti uklonjena od strane JKP “Parking servis”.

Trasa litije je sledeća: Ulica Admirala Geprata (početak litije ispred Crkve Svetog Vaznesenja), Ulica kneza Miloša (od Ulice Admirala Geprata do Ulice kralja Milana), Ulica kralja Milana, Terazije (zaustavljanje 5 – 10 minuta ispred hotela Moskva), Ulica kneza Mihaila, Ulica Pariska (zaustavljanje ispred Saborne crkve), Ulica kneza Sime Markovića, Ulica pop Lukina, Ulica Brankova, Ulica kraljice Natalije (od Zelenog venca do Dobrinjske) i Ulica Dobrinjska.

Liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi i litijom centralnim gradskim ulicama grad Beograd će u četvrtak, 9. juna, obeležiti gradsku slavu – Vaznesenje gospodnje, poznatiju kao Spasovdan.