BEOGRAĐANI PROTESTOVALI ZBOG SMRTI RADNIKA! Došli do Vlade, zapevali OVU PESMU i nastao je SNIMAK NEDELJE (VIDEO)

Više desetina gradjana okupilo se sinoć ispred Vlade Srbije na protestu Inicijative "Ne davimo Beograd" pod nazivom "Koliko vredi život u Srbiji", kako bi odali poštu dvojici radnika koji su danas poginuli na gradilištu Beograda na vodi.

Beta

Inicijativa “Ne davimo Beograd” je u objavi za skup pozvala građane da “dođu i u miru odaju poštu svim poginulim radnicima u Srbiji” kojih je, kako su naveli, od početka godine 29.

Beta

Cilj skupa je, kako navode, bio da upozore nadležne da je njihov posao pre svega da čuvaju ljudske živote i javna dobra, “a ne da teže samo opstanku u njihovim foteljama”.

Aktivisti Inicijative su na protestu nosili velike transparente na kojima je pisalo “Na vrh’ planine zastava se vije crvena od krvi proletera”, “Nećemo da budemo jeftina radna snaga”, “Dokle će Srbija trpeti zlo”, “Narod gladuje, elita se raduje”

Beta

Antifašistički hor “Naša pjesma” otpevao je pesmu “10.000 štrajkača, građevinskih radnika iz Beograda”, delo Vojislava Vučkovića koji je 1941. godine umro od prebijanja u nacističkom zatvoru, a potom su okupljeni građani ispred ulaza u zgradu Vlade Srbije upalili sveće i položili cveće.

Pesmu možete čuti počevši od 17:10:

Predsednik Inicijative “Ne davimo Beograd” Dobrica Veselinović je kazao da su želeli da obeleže današnju tragediju, ali i sve one od početka godine.

– Brojni radnici su preminuli na svom poslu, brojne su žrtve nasilja… Neprihvatljivo je sve što smo danas čuli od čelnika države. To je ruganje zdravom razumu. Cveće i sveće ostavićemo na ulazu u zgradu Vlade. Pozivam da se ujedinjujemo i svi zajedno razmislimo u kakvom društvu želimo da živimo – kazao je Veselinović.

Skup je protekao mirno, a saobraćaj se u tom delu grada odvijao nesmetano.

PROČITAJTE JOŠ:

VUČIĆ O POGINULIM RADNICIMA: “To je tragedija, ali dešava se”

OGLASIO SE I ZVANIČNI “BEOGRAD NA VODI”: Evo šta kompanije Belgrade Waterfront kaže o nesreći na gradilišu

PRVA ZVANIČNA POTVRDA TRAGEDIJE: MUP se oglasio posle nesreće na gradilištu “Beograda na vodi”

Strašna tragedija u glavnom gradu! RADNICI POGINULI na gradilištu “BEOGRADA NA VODI”

PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA TRAGEDIJE! Policija ogradila “Beograd na vodi”, ne da NIKOME DA PRIĐE (FOTO)

CRNI PETAK: Nakon tragedije na gradilištu “Beograda na vodi”, POGINUO JOŠ JEDAN RADNIK, drugi teško povređenloading...