BEOGRAĐANI, ZATVORITE PROZORE: Nastavlja se suzbijanje komaraca na OVIM LOKACIJAMA u gradu

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” danas nastavlja akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje na javnim površinama grada Beograda, najavljeno je iz ovog gradskog preduzeća.

komarac
Pixabay.com

Tretman suzbijanja komaraca sprovodiće se od 20.30 do 24 časa i obuhvatiće lokacije: SC “Surčin”, Soko salaš, Bežanijsko groblje, Zelengorsku, Bojčinsku šumu, Progar nasip do crkve, nasip Boljevci kod Nautičkog sela, nasip Jakovo, Ostružnički most, nasip Progar od crkve do Jakova, Radio far, Surčin, naselja Ključ, Ledine, Jakovo, Boljevci, Bečmen, Petrovčić, Umku 1, Umku 2, Ostružnicu 1 i Ostružnicu 2.

Preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Bezbedan je po zdravlje ljudi i životinja, te sugrađani ne treba da strahuju, već ukoliko im smeta miris preparata, savet je da se udalje od mesta gde se tretman sprovodi i da zatvore prozore.

Iz ovog preduzeća apeluju na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Žitelji Beograda svakog radnog dana od 7 do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu: [email protected]