BEOGRAĐANI, ZATVORITE PROZORE: Večeras suzbijanje komaraca na OVIM LOKACIJAMA u gradu

Radnici Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” će danas, nedelju 11. jula sprovesti realizaciju mera kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

komarac
Pixabay.com

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi u periodu od 20 do 24 časa i obuhvatiće sledeće lokacije: Centralno groblje, Banjička šuma, Šumice, Banjica potok, Plitvička, Zvezdarska šuma, Novo groblje, Lešće, Veliko Selo i Slanci, Botanička bašta, Hadžipopovac, Lion, Bulbulder, Vukov spomenik, Veliki Mokri Lug, Mirijevo 2, Mirijevo 3 i 4, Mirijevo 1, Karaburma Ćalije, Stara Karaburma, Mali Mokri Lug 1, Mali Mokri Lug 2 i Mali Mokri Lug 3.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman odraslih formi komaraca. 

Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. 

Mole se građani da ekipama omoguće nesmetan rad, a pčelari da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.