BEOGRAĐANIMA STIŽU NOVE BUSPLUS KARTICE: Ako se odlučite za ovaj potez, čeka vas BITAN POPUST!

Busplus
Dnevno.rs

Busplus kartice postaće platne kartice, a nove legitimacije uskoro bi trebalo da budu dostupne građanima, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

 

Kompanija “Apeks tehnolodži solušn”, koja je zadužena za naplatu i kontrolu karata u javnom prevozu,  potpisala je ugovor sa AIK bankom i “Masterkardom“, objasnio je Vesić za “Novosti”.

Beograđani koji budu nabavili novu BusPlus karticu, moći će da biraju da li će im ona biti i platežno sredstvo.

To je velika novina. Naime, kartica će biti uključena u takozvani lojaliti program, odnosno, njom će moći da se plaća u određenim radnjama – kaže gradski menadžer.

Za to će kupci dobijati i bonuse, koji će im omogućiti popuste na cenu markice narednog meseca. Planirano je da i grad daje popuste građanima koji ovom karticom reše da plate račun Infostana – kaže Vesić.

Inače, za ovu uslugu je kompanija “Apeks tehnolodži solušn” raspisala konkurs na koji se jedina javila AIK banka, a reč je o bezkontaktnim karticama koje izdaje banka.

Glavni menadžer kaže da i za sada nema planova ni za pojeftinjenje, ni za poskupljenje gradskog prevoza, ali najavljuje rigorozniju kontrolu, kako bi se povećala disciplina plaćanja karata u GSP.

Nama je u ovom trenutku gradski prevoz najveći problem. Uspeli smo da finansijski stabilizujemo sva preduzeća u gradu, osim GSP, koji svakog meseca pravi gubitak od 200 miliona dinara, a godišnje 2,4 milijarde dinara. To može da se zaustavi jedino boljom naplatom karata – rekao je gradski menadžer za “Večernje novosti”.