BEOGRAĐANIN IZAŠAO IZ AUTOBUSA I SURVAO SE U PROVALIJU: Gorska služba ga izvlačila 2 sata

Policija
sxc.hu

Skoro dva sata pripadnici kolašinske Službe zaštite, uz pomoć policije i jednog pripadnika Gorske službe spasavanja (GSS), izvlačili su povređenog mladića iz provalije. Beograđanin Ivan Čolović (30) povređen je prilikom pada u provaliju, iznad Mioske na magistralnom putu Kolašin - Podgorica.

 

Beograđanin je bio putnik autobusa “Lasta” koji je stajao u koloni, zbog nezgode, koja se prethodno dogodila na tom delu magistrale.

 
Pretpostavlja se da je mladić, nakon što je izašao iz autobusa, krenuo prema ivici puta, ka potpornom zidu i survao se u provaliju duboku oko 70 metara.

Skoro dva sata pripadnici kolašinske službe zaštite, uz pomoć policije i jednog pripadnika Gorske službe spasavanja (GSS), izvlačili su povređenog mladića iz provalije.

Dobili smo poziv od kolašinske policije oko 3.50 časova i odmah su pet pripadnika Službe zaštite krenuli na teren. Oko dva sat, po vrlo teškom terenu i uz slabu vidljivost, izvlačili smo Beograđanina. Na sreću, koliko znamo, van je životne opasnosti i sve se dobro završili. Našli smo ga na mestu koje je 70 metara niže od od magistrale. Navodno on je prvo pao 30-ak metara, pa se pokušavajući da se vrati, oklizao i još dublje se survao – prenose “Vijesti”.

Oni kažu da je srećna okolnost bila što je Beograđanin sve vreme bio u svesnom stanju i da je dozivao spasioce, što je olakšalo njegovo lociranje.

U akciji izvlačenja povređenog iz provalije učestvovali su Zoran Bulatović, Petko Bakić, Vuksan Popović, Boban Brković i Duško Đinović iz Službe zaštite i Aco Vuksanović, pripadnik GSS.