Beograđanka pokušala da PROŠVERCUJE TRI SATA OD 27.000 DOLARA! Carinici OBJAVILI FOTOGRAFIJE zaplene (FOTO)

Aerodorom nikola tesla
Wikipedia.org

Carinici na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" zaplenili su kod jedne putnice tri ručna časovnika 'roleks' i 'šafhauzen' čija je ukupna vrednost procenjena na više od 27.000 američkih dolara.

 

Prekršaj je otkriven kada se jedna Beograđanka (53), koja je doputovala letom iz Stokholma, po preuzimanju prtljaga uputila u zeleni kontrolni prolaz, što znači da je smatrala da sa sobom ne nosi ništa što bi trebalo da prijavi. To je potvrdila i u razgovoru sa carinikom.

Carinski službenik je ipak odlučio da njen prtljag pregleda na skeneru pa je primetio da u koferu nosi tri originalne kutije od satova, od kojih je jedna bila prazna. U druge dve nalazila su se dva ručna časovnika – ženski ‘roleks’ i muški ‘šafhauzen’.

Pošto je carinik instistirao na tome da sazna gde je sat iz treće, prazne kutije, putnica je pokazala ‘roleks’ koji je nosila na ruci. Na njemu je još bila zaštitna folija na kopči, tako da je bilo očigledno da se radi o novom časovniku.

 

Foto: Beta

Protiv Beograđanke, koja se bavi ugostiteljstvom i poseduje i švedski pasoš, pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijavljivanja robe čija vrednost prelazi dozvoljni limit od 100 evra.

– Uprava carina nastoji da svim komunikacionim kanalima informiše putnike o njihovim pravima i obavezama prilikom ulaska u zemlju, kako bi se predupredile i izbegle nepotrebne neprijatnosti. Osnovno pravilo prilikom prelaska granice je da prijavite sve što mimo ličnog prtljaga nosite sa sobom, a vrednije je od 100 evra, kao i novac preko 10.000 evra – navodi se u saopštenju.loading...