Beogradska tvrđava ima samo 15 zaposlenih, a privlači turiste širom sveta: EVO ŠTA JE ČEKA U BLISKOJ BUDUĆNOSTI!

Despotova kula i kapija
Dnevno.rs

Gradonačelnik Siniša Mali, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević i sekretarka za kulturu Ivona Jevtić obišli su danas „Beogradsku tvrđavu” i razgovarali sa zaposlenima o daljem unapređenju rada tog javnog gradskog preduzeća.

 

Mali je istakao da je za njega svako gradsko preduzeće jednako važno, bez obzira na to da li je reč o GSP-u, sa 6.000 radnika, ili „Beogradskoj tvrđavi”, sa 15 zaposlenih. 

On je podsetio da je Kalemegdan najpoznatiji spomenik kulture u Beogradu, koji privlači najveći broj turista, ali i građana srpske prestonice.  

Svedoci smo da se Beogradska tvrđava iz dana u dan menja nabolje, kao što se menja i Beograd. Ona je simbol promena u Beogradu, ali i čuvar istorije i tradicije našeg grada, ukazao je Mali. 

Mnoge stvari su se nabolje promenile na Beogradskoj tvrđavi. Pre nekoliko meseci završili smo rekonstrukciju platoa kod spomenika Pobedniku. Radimo i dalje na postavljanju dekorativnog ostvetljenja, dok su pojedini delovi, kao što je Rimski bunar, ponovo dostupni za posetioce, ali i neki delovi tvrđave koji do sada to nisu bili – istakao je gradonačelnik. 

On je najavio da se sredinom septembra otvara tržni centar u Rajićevoj ulici, u neposrednoj blizini Kalemegdana, kao i da se naredne sedmice očekuje početak izgradnje pešačke pasarele od Beton hale do Beogradske tvrđave. 

Kako sam i obećao, narednog proleća kreće izgradnja gondole od Kalemegdana do parka Ušće i na taj način povezujemo razne delove Beograda i omogućavamo građanima i gostima prestonice da se lakše kreću i uživaju u istoriji i tradiciji  našeg grada – zaključio je Mali.