Beogradski festival igre promovisao on-line sistem kupovine ulaznica

Danas su u Nacionalnoj fondaciji za igru, Beogradski festival igre i kompanija Visa promovisali on-line sistem kupovine ulaznica za predstojeću, šesnaestu ediciju festivala. Tako je Beogradski festival igre postao prvi umetnički festival u Srbiji na čijem sajtu se mogu nabaviti ulaznice za sve predstave, odnosno prostore u kojima se odigravaju programi festivala.

Promo

Na konferenciji su govorili Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre, kao i Vladimir Đorđević, direktor Vise za Srbiju. Aja Jung je izjavila da je “uvođenje objedinjenog sistema za on line kupovinu ulaznica prava mala tehnološka revolucija u poslovanju, kao i da je već prva edicija festivala ukazala da je razbijena prodaja karata po blagajnama brojnih pozorišta predstavljala ozbiljan nedostatak”.

– Kako je festival rastao, i pridobijao sve više pratilaca iz Srbije, regiona i sveta, nemogućnost kupovine ulaznica na jednom mestu, odnosno na website stranici festivala, postajao je sve veći problem. Danas smo radosni, da zahvaljujući kompaniji Visa koja je inicirala i podržala implementaciju posebnog softvera koji će objediniti sve pozornice na kojima se odigrava festival, možemo da ponudimo uslugu kupovine karata na sajtu, na zadovoljstvo publike – istakla je.

Vladimir Đorđević je naveo da “brojne kolege u okviru Visa sistema, iz Evrope, Amerike i Azije, žele da posete Beograd u vreme festivala igre, i da je projekat saradnje izmedju Vise i Beogradskog festivala igre, visoko ocenjen u okvirima te kompanije”.

Takođe je naglašeno da od danas, 20.12.2018., pa sve do 11.4.2019. za on line kupovinu Visa karticom na sajtu Beogradskog festivala igre, publika ostvaruje 20% popusta. Prve ulaznice su na sajtu Festivala kupile učenice završne godine Baletske škole NFI, Mila i Anđela.

Glavni program 16. Beogradskog festivala igre se održava od 22.3. do 12.4.2019. godine u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu. Ukupno 16 trupa stižu iz Grenobla, Liona, Antverpena, Rima, Barselone, Frankfurta, Štutgarta, Seula, Filadelfije, Tel Aviva, Montreala, Haga i Johanesburga. Sve informacije o produkcijama, trupama i koreografima, sa bogatim foto i video materijalom, takođe se nalaze na stranici www.belgradedancefestival.com .