BESKUĆNIK JE SPASIO MLADI PAR OD SMRZAVANJA: Ubrzo je novo poznanstvo PROMENILO ŽIVOT iz korena! (FOTO)

Džoi
print screen/facebook.com/Taylor Waldon

Nije potrebno mnogo da nekome popravimo dan, a najnoviji primer iz Londona dokazuje da u svakodnevnom životu, po svaku cenu, moramo uključiti mnogo više ljubaznosti.

 

Poštovanje je preblaga reč da bi se opisao postupak jednog beskućnika koji je pritekao u pomoć promrzlom paru. Šarlot Elis i Tejlor Voldon su propustili poslednji voz za povratak kući. Zbog toga su ostali na železničkom stajalištu, gde su po velikoj hladnoći čekali prvi sledeći, duže od 4 sata.

Tada im je u pomoć pritekao Džoi, čovek koji godinama živi na ulici. Ponudio im je njegov jorgan i kaput, insistirajući da prihvate zbog hladnoće na koju nisu navikli.

– Uzmite ovo od mene. Danas je hladno, a vi ćete sigurno čekati satima – rekao je čovek sa “prebivalištem” na železničkoj stanici u okolini Londona.

Kada je voz konačno stigao, Šarlot je insistirala da Džoi pođe sa njima, kako bi se istuširao i ugrejao u njihovom domu. Ubrzo su postali dobri prijatelji a devojka je svoje iskustvo podelila na Fejsbuku.

Fotografije su izazvale pozitivne reakcije. Bilo je i podrugljivih komentara, na šta je zaljubljeni par odgovorio da svako pa i ljudi sa društvenih margina zaslužuju šansu. Šarlot i Tejlor su tada najavlili da će uraditi sve kako bi njihov novi prijatelj dobio posao i smeštaj dostojan čoveku.

Na kraju su u tome i uspeli. Džoi je sada zaposlen čovek na putu da sebi obezbedi bolju budućnost, objavio je portal Viralnova.