BEZ MILOSTI ZA NELEGALNU GRADNJU: Građevinska inspekcija naložila rušenje u Cetinjskoj!

Kafić Konobarica
Foter/Kamal H. / photo on flickr

Zgrada bivše pivara je postala mesto noćnog provoda u samom centru grada a ugostiteljski objekti na ovoj lokaciji veoma su posećeni. Ipak, na ovom mestu je u proteklom periodu nekoliko nelegalnih objekata, a građevinska inspekcija nema milosti prema vlasnicima.

 

Na vrata jednog kluba juče ujutru je pokucao izvršitelj sa nalogom za rušenje nelegalnog objekta. Iz građevinske inspekcije Opštine Stari grad najavljuju da nijedan vlasnik lokala u Cetinjskoj neće biti pošteđen.

 
Parkiralištem u Cetinjskoj ulici, u dvorištu nekdašnje pivare, juče je započeto rušenje nelegalno dograđene, metalne konstrukcije jednog od kafića. Novosti pišu da je posle dolaska izršitelja sa majstorima spremnim za rušenje, vlasnik kafića ipak je prihvatio opciju da sam ukoloni nelegalno izgrađenu nastrešnicu i terasu.

– Pre nešto više od mesec dana opštinska građevinska inspekcija donela je rešenje kojim se vasniku kafića nalaže vraćanje objekta u prvobitno stanje. Kako to nije sam učinio, došao je izvršitelj sa nalogom za rušenje dela objekta. Ipak, vlasnik je odlučio da sam počne uklanjanje konstrukcije i rušenje će se sprovoditi u naredna dva-tri dana – navode iz Opštine Stari grad.

Inspektori su popisali još bespravno izgrađenih objekata na ovoj lokaciji i u narednom periodu biće naloženo i njihovo rušenje.

Vlasnik lokala, koji je nazakonito izgradio terasu i postavio metalnu konsturkciju, oglasio se na društvenim mrežama.

– I pored svega ispoštovanog, uklanjanja letnje bašte, najvećeg dela jer fizički nije bilo moguće više, inspektor iz Opštine Stari grad najavio je rušenje. Sve to i pored usmenog dogovora sa njim i ovlašćenim licima opštine – navodi se u obaveštenju.