BEZ VELIKIH PROMENA: Većina radi za PRAZNIK RADA, na ulicama manje vozila javnog prevoza

Pijaca
Dnevno.rs/Ivana Tešić

Veliki broj trgovinskih radnji biće otvoren uobičajeno tokom 1. i 2. maja. Besplatan parking u ponedeljak i utorak, a na ulicama manje vozila javnog prevoza...

 

Pripreme za proslavu prvomajskog uranka privode se kraju, a oni koji su izostavili da pazare neophodne namirnice moći će to da urade i tokom praznika jer će radno vreme prodavnica, zelenih pijaca i ugostiteljskih objekata biti bez većih izmena.

POŠTE

Ekspozitura “Pošte” u Takovskoj ulici dežuraće 24 sata dnevno i tokom ovih prvomajskih praznika. U ponedeljak će dežurati i pošta u Savskoj broj 2 u periodu od 8 do 15 časova, ali i ispostave u tržnim centrima: “Stadion” od 8 do 19 sati, “Univereksport” u Nehruovoj od 8 časova do 11.30, “Novi Merkator” od 8 do 19 sati i “Big fešn” od 8 do 15 časova.

U utorak, drugog maja, biće dežurne iste poslovnice, ali i pošta na Šumadijskom trgu, u Ulici pilota Mihajla Petrovića i Glavnoj broj 8 u Zemunu.

TRŽNI CENTRI

Tokom prvomajskih praznika, u ponedeljak i utorak, najveći zatvoreni tržni centri u prestonici radiće po uobičajenom radnom vremenu.

SUPERMARKETI

Ponedeljak i utorak biće uobičajeni radni dani za najveći broj objekata trgovinskih lanaca “Maksi”, “Roda”, “Idea”, “Tempo”. Kako su potvrdili iz ovih supermarketa, tokom praznika radiće po ustaljenom radnom vremenu, kako bi potrošačima omogućili da sve vreme budu snabdeveni svim neophodnim namirnicama.

PIJACE

Gradske zelene pijace u ponedeljak i utorak radiće uobičajeno, od 6 do 19 časova. I radno vreme garaže na pijaci Zeleni venac biće nepromenjeno. Otvoreni tržni centar na Novom Beogradu neće raditi 1. maja, ali će dan kasnije biti otvoren u standardnom terminu od 8 do 20 časova.

Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac 1. maja neće raditi, dok će 2. maja biti otvorena u redovnom radnom vremenu od 6 do 19 časova. Cvetna pijaca u Krnjači će 1. i 2. maja raditi u standardnom terminu od 11 do 8 časova narednog dana.

APOTEKE

Prvomajski praznici proteći će radno i u dežurnim apotekama, koje će od 29. aprila do 3. maja imati 24-časovno radno vreme. Tako će na usluzi sugrađanima biti apoteke u Kralja Milana broj 9, Nemanjinoj 2, Glavnoj broj 34 u Zemunu, Goce Delčevoj broj 30 na Novom Beogradu i u Dr Đorđa Kovačevića 27 u Lazarevcu. Skraćeno radno vreme do 18 časova imaće i objekti “Apoteke Beograd” u preostalim gradskim opštinama.

PARKING

Usluge Javnog preduzeća “Parking servis” tokom ponedeljka i utorka neće se naplaćivati na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima grada. Javne garaže funkcionisaće po uobičajenom sistemu naplate kao i Službe za prenos vozila.

GRADSKI PREVOZ

Linije javnog gradskog prevoza će od subote do srede ujutru saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

POJAČANE LINIJE ZA IZLETIŠTA

Sezonske linije, koje će biti uvedene tokom prvomajskih praznika, omogućiće sugrađanima da lako i brzo stignu do beogradskih planina, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Autobuska linija 400, koja povezuje Voždovac sa vrhom Avale, počeće da radi danas. Polasci će se održavati na svakih 40 minuta i to samo vikendom. Prvi polazak sa Trošarine je u 8 sati, a poslednji polazak sa Avale u 19.20.

Od 1. maja uvodi se nova linija Sopot-Kosmaj-Mladenovac, koja će raditi samo vikendom i tokom praznika. Polasci iz Mladenovca će biti u 7.00 i 10.15. Polasci iz Sopota preko Kosmaja do Mladenovca će biti u u 7.50 i 11.05.

Sezonsku liniju uvodi i ATP “Pančevo” i to do Devojačkog bunara.