Bez zimske opreme NE KREĆITE NA PUT: Vozači, budite oprezni – POLEDICA na kolovozu!

sneg
Beta

Na putevima u Srbiji zbog vlažnih kolovoza i niske temperature u ranim jutarnjim i večernjim časovima moguće je stvaranje poledice zbog čega iz Puteva Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja i budu maksimalno oprezni.

 

Savetuje se i da se bez zimske opreme i lanaca ne kreće na put. Iz Puteva Srbije navode da su najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta autoputevi.

Navedeno je i da su na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetarana teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Beograda, Pančeva, Kosova, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka i Novog Sada. 

Sredinom dana očekuje se prestanak padavina, a iz Auto-moto saveza zbog niskih temperatura apeluju na vozače da budu maksimalno oprezni.

Ujutru i uveče očekuje se jak mraz, što će sigurno predstavljati veliku opasnost u vožnji posle ovih snežnih dana. 

Vozačima će biti potrebna maksimalna opreznost i strogo poštovanje svih saobraćajnih propisa, što podrazumeva ograničenu brzinu kretanja uz držanje većeg, odnosno bezbednog odstojanja između vozila.

Preporuka je da se prilikom putovanja koriste putevi prvog prioriteta. Sa snegom i
usporenom vožnjom uz obaveznu upotrebu lanaca treba računati na prilazima Tari, Goču, Kopaoniku, Dičibarama, Staroj Planini i Vlasini.

Na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, zadržavanja su do 30 minuta, dok je zadržavanje za teretna vozila na izlazu iz Srbije na prelazu Horgoš prema Mađarskoj, 90 minuta.