Biće provokacija? Vučić danas u Tirani!

Aleksandar Vučić
Beta

Ukoliko Isu Mustafu budu najavili kao kosovskog premijera, mi ćemo izaći sa skupa - kaže izvor u Vladi Srbije povodom najave da će sutra na regionalnom ekonomskom forumu u Tirani, na kojem učestvuje premijer Aleksandar Vučić, biti i Mustafa, piše Blic.

 

Srpski premijer dvodnevnu posetu Albaniji počinje danas, bilateralnim razgovorima s državnim vrhom te zemlje s premijerom Edijem Ramom na čelu.
 

Da će raznih provokacija verovatno biti indirektno je najavio i Ramin savetnik Škeljzen Maljići, koji je opisivao neviđene mere obezbeđenja, ali i rekao da “uvek postoje političke snage koje ne kontroliše država i koje mogu da pokušaju da organizuju demonstracije na kojima će uzvikivati, na primer, ‘mi ne volimo Vučića, ne volimo Srbe‘”.
 

Isa Mustafa pozvan na ekonomski forum

– Premijer Aleksandar Vučić putuje u Tiranu sa porukama mira, sa ciljem da obezbedi bolje odnose dve zemlje i to, pre svega, ekonomske, odnosno prodaju naših proizvoda na albanskom tržištu, ali i sigurnost sa juga kako se ne bi desilo ono što je bilo u Makedoniji – kaže naš izvor iz Vlade Srbije, dodajući da ostaje da se vidi kako će domaćini nastupiti.loading...