U kratkom snimku, vide se žene u kamionu obučene u crno i prekrivenih lica kako drže svoju decu te viču “baqiya”, što je deo ISIS-ovog slogana “baqiya wa tatamaddad”, a znači “ostajemo i širimo se”. Pritom se čuje kako vređaju novinare i kako bacaju vodu na njihove kamere, piše Daily mail.

Kažiprst prema nebu

Mnoge od njih, podigle su kažiprst prema nebu što je zapravo simbol pripadnika ISIS-a kojom se označava jedinstvo s Bogom, ali i kalifatom.

Žene koje su prošle nedelje bježale iz Baguza, viđene su kako bacaju kamenje na novinare i napadaju novinarke jer nisu odevene prema pravilima islama.

Napale novinarke jer nose pantalone

Tako je jedna pripadnica ISIS-a, uhvatila za kosu novinarku koja je hodala nepokrivene glave i vikala na nju da je treba biti sramota, a druga je novinarki koja je nosila pantalone rekla kako će Bog prokleti žene koje liče na muškarce.

“U budućnosti će biti novih osvajanja”

Više od 7.000 ljudi pobeglo je posljednjih dana iz bombardovanog zadnjeg uporišta Islamske države u Siriji, a ISIS-ovke su pritom za agenciju AFP rekle kako i dalje žele odgajati svoju djecu u ideologiji kalifata, čak i kada nestane Islamska država.

– Mi smo možda otišli, ali u budućnosti će biti novih osvajanja. Tražit ćemo osvetu, bićete u krvi do koljena – rekla je jedna pripadnica ISIS-a za AFP.loading...