Bil Gejts razbesneo komšije: Prijavili ga zbog nesnosne buke

U nameri da pretvori luksuznu vilu u San Dijegu, vrednu 43 miliona dolara, koja mu je pripala posle razvoda od Melinde, Bil Gejts je iznervirao susede koji ne mogu da spavaju od buke koju proizvode građevinski radovi.

printsreen/youtube

Osnivač Majkrosofta, Bil Gejts, vilu u Del Maru površine 540 kvadrata, sa šest spavaćih soba i tri i po kupatila, uređuje od temelja po svom ukusu. Gejts je uklonio pod od staklenih pločica koji se protezao sve do bazena, kamin i prekrasni vidikovac sa pogledom na Tihi okean.

Sve je srušeno i gradi se od početka pod budnim nadzorom milijardera, koji je već dva puta ovog meseca dolazio da proveri kako napreduju radovi.

Međutim, ovo renoviranje Bilove susede košta mira, a prema rečima jednog od njih, radovi koji zbog zahteva da budu gotovi što pre, traju po ceo dan, “dižu veliku buku” zbog koje njegovo dete ne može da spava. Drugi sused smatra da je Gejts postao “prava napast” za celu njihovu zajednicu.

Iako je teško dobiti dozvolu za gradnju u tom otmenom kraju, na koju se često čeka godinama, logično je da to ne važi kada ste Bil Gejts.

– Luksuzna vila koju su Gejtsovi kupili u martu 2020. godine je savršena, u odličnom je stanju i nije mi jasno zašto je renoviraju – pita se lokalni prodavac nekretnina.

Nova nekretnina Bila Gejtsa nalazi se u okrugu Del Mar, međutim, to neće biti njegovo stalno prebivalište, već samo mesto za odmor.