“Bila je duša od čoveka!” Preminula doktorka iz Paraćina za čiji život se borila cela Srbija

Paraćinci su u više navrata pojedinačno i organizovano prikupljali pomoć za njeno lečenje.

pixabay

Doktorka Ana Jaćimović iz Paraćina koja je bolovala od karcinoma debelog creva, sa metastatskim promenama, preminula je.

Podsetimo, Ana se od februara prošle godine borila sa teškom dijagnozom. Od avgusta joj se zakomplikovalo stanje, jer se bolest proširila i imala je metastaze po stomaku, mokraćnim putevima, plućima.

Zbog svega toga počeli su da joj otkazuju jetra i desni bubreg, zbog čega joj je bila ugrađena bubrežna sonda i hepatobilijarni dren koji je nosila mesecima.

Ana je radila kao lekar u paraćinskom Domu zdravlja.

Lečenje je započeto u Opštoj bolnici Paraćin, gde je urađena prva operacija, zatim je lečenje nastavljeno u Beogradu pa i u inostranstvu, zbog brojnih metastaza koje su zahvatile većinu organa trbušne i karlične duplje.

Paraćinci su u više navrata pojedinačno i organizovano prikupljali pomoć za njeno lečenje, a uplata je bila moguća i preko Fondacije Budi human.

“Kao feniks ustajemo iz pepela…”

Činilo mi se da se sa dušom rastajem nebrojeno mnogo puta. Ali, ima nas koje nije moguće lako ubiti. Kao feniks ustajemo iz pepela i živimo! Prkosimo bolesti, prkosimo lošim prognozama, grlimo život i slavimo svaki novi dan koji uspemo da dočekamo, pa makar i na intenzivnoj nezi! – govorila je doktorka Ana u svojim objavama.

“Bila je duša od čoveka”

Njen brat Dragan kaže da je Ana bila “duša od čoveka”, i da je kao doktorka pomagala svojim pacijentima. Kako kaže, već sinoć se znalo da neće preživeti.

– Juče smo išlu u privatnu kliniku da je vidimo, doktorka nas je zvala. Verovatno je znala da više nema snage da se bori. Bili smo sa njom i pričali. Međutim, jutros su nas pozvali i rekli su nam da je preminula – priča potresno Dragan.

On kaže da su se pripremali da je vode na operaciju u Nemačkoj, međutim, prema njegovim rečima korona je zakomplikovala njeno zdravlje.

Dobila je koronu, pa je to ubrzalo njenu bolest. Proširilo se na pluća i ona se ugušila. Vidimo da pare ne vrede ništa. Da ne mogu da spasu glavu – kaže Dragan.

Dragan kaže da se oseća jako teško nakon dve godine “pakla” i da ovo može da naškodi njegovom zdravlju jer boluje od multipleskleroze.