“BILO IH JE DOSTA U PROTEKLOM PERIODU”: Ivica Dačić NE VIDI RAZLOG za vanredne parlamentarne izbore

Vučić ne isključuje tu mogućnost, ali predsednik SPS ne vidi razlog za vanredne izbore.

Ivica Dačić
Beta

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da ne vidi razlog za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

“Znate da je bilo dosta izbora u proteklom periodu. Ne mogu da kažem čime je Vlada zakazala da bi izazvala izbore, naprotiv. Mislim da nema nijednog valjanog razloga za traženje prevremenih izbora”, kazao je Dačić za list Kurir.

Dačić je poručio i da su on i njegova stranka spremni za izbore, na kojima bi ostvarili dvocifren rezultat.

“Vi znate da sam ja uvek bio skeptičan kad je reč o čestim izborima, ali nemam i ništa protiv. Ja sam uvek spreman za izbore i ukoliko postoje razni oni koji iznova postavljaju pitanje legitimiteta, onda je najbolje da se to proveri na izborima”, kazao je Dačić.

On je ocenio da opozicija stalno igra “igru bez granica”, jer će prema njegovim rečima, nakon održavanja izbora, reći da nisu bili korektni, zbog čega će tražiti raspisivanje novih.

“Posao opozicije je da stalno traži izbore. Ali ovde je stvar u tome što oni mole Boga da ne bude izbora. Tako da je to jedna šok terapija. Iako su izbori šok terapija, ja ih podržavam”, rekao je Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je novinarima u četvrtak, 18. oktobra, da ne isključuje mogućnost za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

“Redovni izbori su 2020. godine, ali ako pritisak bude veliki i ako ljudi budu želeli izbore, jer ih narod mnogo voli… ne mogu da sasvim isključim mogućnost da izadjemo u susret onima koji to hoće”, rekao je Vučić.