Skupštine Srbije raspravljaće u ponedeljak, 28. maja, o izboru Siniše Malog za ministra finansija.

 

Mali koji je do sada bio gradonačelnik Beograda, predložen je za ministra finansija umesto Dušana Vujovića koji je ostavku obrazložio ličnim i porodičnim razlozima.

Iako se spekulisalo da će biti rekonstrukcije Vlade, u petak je u Skupštinu stigao jedino predlog za izbor novog ministra finansija.

Kao jedan od razloga zbog čega za sada neće biti rekontrukcije, u javnosti se navodi problem Kosova, medjutim, pozivajući se na neimenova izvore, pojedini mediji su ipak najavili promene u Vladi.

“Večernje novosti” pišu da “zasada preteže stav da su u ovom trenutku potrebni nacionalno jedinstvo i nastavak reformi koje donose privredni rast, kao i da se sa eventualnim mešanjem karata sačeka dok se ne vidi u kojem će pravcu ići raspetljavanje kosovskog čvora”.

“Blic” medjutim piše da će biti rekontrukcije i kao jednu od mogućih izmena u Vladi navodi i prelazak Maje Gojković s mesta predsednice Skupštine na čelo Ministarstva kulture i informisanja.

Kako navode, izmena bi moglo biti i na čelu Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva omladine i sporta, i Ministarstva privrede.

Predsednica Vlade Ana Brnabić je početkom aprila posle sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem izjavila da je odlučeno da se neće razgovarati o rekonstrukciji Vlade sve dok se ne uspostavi stabilnost na Kosovu.

Medjutim, 26. aprila, odgovarajući na pitanja poslanika Skupštine Srbije, rekla je da ne razume zašto je rekontrukcija “tabu tema” i da će se menjati svako za koga je to potrebno, da bi Vlada radila bolje.loading...