BIVŠI NEMAČKI AGENT OTKRIVA: Ovo je glavni razlog zašto se odlaže rat sa Rusijom!

raketa
pixabay

Zapad bi odavno započeo rat protiv Rusije, da ona nije nuklearna država, izjavio je bivši rukovodilac obavještajne službe DNR Verner Grosman.

 

Danas postoji opasnost od rata čak i u Evropi i ona je usmerena pre svega protiv Rusije. Da nema nuklearnog oružja, rat bi već počeo– izjavio je Grosman.

On je dodao da se na Zapadu poslednjih godina uočava “veoma jaka antiruska tendencija“. Bivši šef obaveštajne službe smatra da je odbrambena politika Moskve u novonastaloj situaciji ispravna. Prema njegovim rečima, Rusija se drži principa: “Ako želiš mir – spremaj se za rat“.

Kada bi sada počeo oružani sukob, on bi povukao za sobom uništenje čovečanstva, jer mnoge zemlje mogu da upotrebe nuklearno oružje i to bez ograničenja i kontrole–rekao je on.

Prema njegovim rečima, ciljevi i interesi vladajućih krugova na Zapadu nisu se promenili od vremena Hladnog rata, zbog toga je ponovo aktuelna politika sukoba s Moskvom.

Njihovi interesi su i dalje usmereni na istok. Da Rusija nije nasledila naoružanje od SSSR-a, uključujući i nuklearno, rat bi, najverovatnije, već počeo– uveren je Grosman.

On je, takođe, podržao pripajanje Krima Rusiji ističući da nije reč o aneksiji.

Krim je uvek bio ruski. Vratili su ga na legalnoj osnovi– naglasio je bivši rukovodilac obaveštajne službe.

On je izrazio mišljenje da reakcija nemačkih političara na ovaj događaj svedoči o tome da su namere Berlina prema Moskvi ostale iste kao i u vreme Sovjetskog Saveza.

Grosman je, takođe, podsetio da Nemačka ostaje lider kako u Evropskoj uniji, tako i u evropskom krilu NATO-a.

Razmeštanje vojnika Alijanse u baltičkim zemljama, kod ruskih granica, jasno ukazuje na to o kakvim je namerama zaista reč– zaključio je Grosman.