BIZARNO UBISTVO KOD ZRENJANINA: Napili se, potukli, a ono što je usledilo liči na HOROR FILM

Još se ne znaju sve okolnosti zločina u kojem je Joca Marić iz Čente kod Zrenjanina ubio svog komošiju Savu Petrova. Obojica su često pili zajedno, odbačeni od svojih porodica

policija
Sxc.hu/fsc2k5

Tridesetdevetogodišnji Joca Marić iz Čente kod Zrenjanina, odgovaraće za krivično delo ubistva svog poznanika i komšije, dvadesetosmogodišnjeg Save Petrova, koje se dogodilo u petak 17.aprila, po svemu sudeći u kasnim popodnevnim časovima, a uzrokovano je velikom količinom alkohola koji su prethodno konzumirali.

Šta se i kako tačno odigralo u dvorištu kuće njihovog zajedničkog poznanika (42) i takođe meštanina sela Čenta, kod kojeg su se i ranije često okupljali i pili, zvanično nije poznato, ali po svemu sudeći, nakon ispijene velike količine alkohola, Marić i Petrov su se posvađali i potukli, a kasnije, u večernjim časovima, zrenjaninska policija u bunaru u dvorištu kuće u kojoj se tuča odigrala, pronašla je beživotno telo mladića koga u Čenti svi znaju po nadimku Darko.

Meštani pitomog banatskog sela, koji ovih dana, disciplinovano poštuju mere izolacije i karantina, u neverici da se ubistvo dogodilo, u telefonskim kontaktima međusobno prepričavaju događaj sa tragičnim epilogom i poznavajući ove lokalne momke, sklone gotovo svakodnevnom alkoholisanju, ne veruju da se ubistvo dogodilo.

– Marić je deset puta fizički snažniji, od Petrova, koji je bio krhke građe i ne verujem da je bio svestan da ga je ubio, jer su često sedeli i pili zajedno baš u kući tog svog poznanika.Šta je razlog svađi i tuči, zaista ne znam – kaže za ” Novosti” meštanin Čente, u telefonskom razgovoru.

Stvarni razlog sukoba i fizičkog obračuna, u kojem je Marić pretukao Petrova, utvrdiće istraga, koja treba da otkrije i nedoumicu kada je Marić, bacio telo Save Petrova u bunar, da li je on prethodno još bio živ, ili se to dogodilo nakon što je postao svestan da ga je žestokim udarcima po glavi i telu, lišio života.

Joca Marić je uhapšen iste večeri kada se ubistvo dogodilo, nakon saslušanja u Višem tužilaštvu u Zrenjaninu i krivične prijave zrenjaninske policije, određen mu je pritvor do 30 dana.

Inače i ubica i ubijeni, živeli su u komšilku, ali odbačeni od svojih porodica, Marića je napustila supruga i petoro dece, dok je Petrov, živeo u napuštenoj kući sam, daleko od oca i svoja dva brata.