Biznismen pravio haos u avionu: Maltertirao posadu i putnike, pa hteo da izađe napolje

Putnik koji redovno putuje avionom zbog posla, uzeo je tri tablete za spavanje sa tri čaše vina i dve male flaše irskog likera.

Avion
Pixabay.com

Kako se moglo čuti na sudskom ročištu u ponedeljak, moćni poslovni čovek Vilijam Kleg bacao je čokoladice na usnule putnike i pokušao glavom da udari stjuardese Britiš ervejza tokom bizarnog pijanog divljanja u avionu.

Preduzetnik iz Noting Hila,u zapadnom Londonu, optužen je za napad na pet osoba tokom leta iz San Hozea u Kaliforniji za Hitrou, 25. avgusta 2019. godine.

Kleg, koji je putovao poslovnom klasom, takođe je tokom incidenta rekao kabinskom osoblju da želi da “izađe napolje i vidi svog prijatelja”, dok je avion bio na visini od 11.500 metara, prenosi Jutarnji list pisanje Telegrafa.

Kabinsko osoblje bilo je prisiljeno da ga obuzda, nakon što je pokušao da navuče svoju majicu preko glave stjuardese, a drugog člana osoblja povukao na pod.

Kleg, pak, poriče pet optužbi za napad.

Tužilac Pol Edvards rekao je da je Kleg patio od epilepsije i nesanice i da je imao “vrlo važan posao koji je uključivao putovanja u različite zemlje u kratkom vremenskom razdoblju”.

– Gospodin Kleg je tokom leta uzeo dve tablete zolpidema i jednu tabletu zopiklona. Takođe je popio tri čaše vina i dve boce Bejliza – rekao je Edvards.

To je, kaže, dovelo do toga da se ponaša bizarno.

– Otišao je u kuhinjski deo i počeo je da gađatčokoladicama putnike koji su u to vreme spavali. Rekao je da želi da izađe napolje kako bi video svog prijatelja, a stjuardesa mu je rekla da se nalaze na visini od 11 kilometara – naveo je tužilac.

Kleg je na to reagovao tako što je podigao svoju majicu i pokušao da joj je navuče preko glave. Takođe je tokom leta pušio električne cigare, rekao je Edvards.

Kabinsko osoblje odlučilo ga je da ga odvede u zadnji deo aviona kako bi ga tamo obuzdali ali je Kleg oborio jednog stjuarda na pod.

Osoblje je ipak uspelo da ga odvuče u zadnji deo aviona gde je, kako je rekao tužilac, Kleg tri puta pokušao da udari stjuardesu glavom. Dok je bio sputan u zadnjem delu aviona, Kleg je navodno vikao: “Ovo je šala, vi ne znate ko sam ja, šta vi mislite ko ste vi da mi to radite?!”.

Edvards je rekao i da su još dva člana posade bila napadnuta dok su ga obuzdavali. Kleg je jednog udario u slepoočnicu a drugog je uspeo da šutne.

Tokom suđenja, koje se nastavlja, tužilac Edvards je rekao da je glavno pitanje da li je optuženi bio nepromišljen kada je uzeo tablete.