BLAGA KAZNA ZA MONSTRUMA? Evo kako se branio pred sudom dečko koji je sestru IZBO ŠRAFCIGEROM

Osuđeni je pred sudijom opisao kako je došlo do sukoba.

Policija
pixabay.com

Žarko Š. (30) iz Bačke Palanke, koji je okrivljen da je pretprošle godine prebio i izbo na ulici sestru D. Š. (22) i tako pokušao da je ubije, osuđen je u novosadskom Višem sudu na sedam godina zatvora, uz zabranu prilaska i komunikacije s njom tri godine od izlaska s izdržavanja kazne.

Prilikom obrazlaganja presude, predsedavajuća veća sudija Nataša Vojnović kazala je da je sud pri odmeravanju kazne imao u vidu da je okrivljeni već šest puta prekršajno i krivično odgovarao zbog svojih postupaka s elementima nasilja.

Branilac okrivljenog Marko Stajčić, advokat iz Bačke Palanke, u završnoj reči je ocenio da on nije ima nameru da ubije i da je bio pod uticajem alkohola u spornim momentima.

Optuženi je, na otvaranju pretresa, izneo odbranu i rekao da ne zna da je ubo sestru.

Prethodno sam se vratio sa sezonskog posla, pod uticajem alkohola. Zakačio sam se oko para s ocem, koji je pozvao policiju, pa sam seo na bicikl da se provetrim, ne sačekavši patrolu – kazao je optuženi i dodao da je tada sreo sestru.

Ja sestri, koja je naišla u tom momentu, vraćajući se s posla, nijednom nisam rekao da ću je ubiti, niti sam joj prethodno pretio. Ja jesam nju rukom udario, ona je mlatarala rukama i pri tome smo se grebali – opisivao je sukob.