BLAGOSLOV ZA HUMANOST: Iguman manastira Hilandara uručio spomenicu udruženju CarGo

Iguman manastira Hilandara arhimandrit Metodije posetio je danas sedište Udruženja građana "CarGo" i u znak zahvalnosti za pruženu podršku "Kampu prijateljstva" uručio je "Hilandarsku spomenicu" i kopiju ikone Bogorodice Trojeručice sa posebnim pečatom Hilandara.

printscreen/youtube.com/Car:Go

– Manastir Hilandar dodeljuje spomenicu, ali i naš najveći blagoslov i najveću svetinju ikonu Bogorodice Trojeručice, da vam pomogne u radu i napredovanju, kao što i nama pomaže – rekao je iguman Metodije.

Predsednik Udruženja građana “CarGo” Aleksandar Vučić istakao je da je veoma počastvovan zbog prilike da ugosti igumana manastira Hilandara, koji je vekovna kuća humanosti, kulture i obrazovanja.

Vučić je dodao da se rado odazvao pozivu manastira Hilandar da “CarGo” učestvuje u “Kampu prijateljstva” u pokrivanju troškova smeštaja i prevoza dece slabijeg materijalnog statusa iz celog regiona tokom njihovog boravka u Beogradu.

– Lično sam dočekao 350 dece i ne mogu da vam opišem njihove osmehe i sreću. Zato zahvaljujemo Hilandaru – što su nam omogućili da podelimo dečiju radost, da pomognemo i budemo deo zajednice koja daruje – rekao je Vučić.

Naveo je da je ta humanitarna akcija bila prekretnica u uključivanju Udruženja “CarGo” u humanitarne misije i da su u planu brojne dobročiniteljske aktivnosti.

– Želimo da budemo uvek tu za sve ljude kojima je pomoć neophodna. Cilj nam je zaista da inspirišemo, promovišemo i utičemo na pozitivne promene u našem društvu. Hilandar zaista jeste vekovna kuća humanosti, a “CarGo” želi da bude jedan maleni delić ove višedecenijske istorije kao jedan od stubova humanosti – rekao je Vučić.

On je dodao je da će dobročinstvo biti misija udruženja, a poruka humanosti njegov lajtmotiv.

– Pozivam i druge kompanije i udruženja da se ujedinimo i darujemo kako bi Srbija postala humanije mesto za život, a sve ljude kojima je potrebna pomoć da nam se obrate – rekao je Vučić.