BLAM NAD BLAMOVIMA: Telohranitelj bivšeg premijera ZABORAVIO PIŠTOLJI na najsmešnijem mogućem mestu

Britanski policajac zadužen za zaštitu Dejvida Kamerona zaboravio je pištolj i pasoš bivšeg britanskog premijera u toaletu jednog aviona što je izazvalo opštu paniku, prenosi britnaska štampa.

Beta

Na pitanje agencije Frans pres policija je navela da su upoznati sa incidentom koji se dogodio na letu za Veliku Britaniju 3. februara.

Policajac koji je odgovoran je smenjen sa operacionalne dužnosti, saopštio je Skotland Jard navodeći da oni “vrlo ozbiljno” gledaju na taj slučaj i da su pokrenuli internu istragu.

Napunjen poluautomatski pištolj Glok 19 pronašao je neposredno pred poletanje aviona iz Njujorka za London u ponedeljak jedan putnik koji je šokiran obavestio posadu letelice.

“Kapetan je potvrdio da je jedan pištolj pronađen što je izazvalo opštu paniku”, rekao je jedan putnik, prenosi list San (The Sun).

Pored pištolja policajac je u toaletu zaboravio i svoj i Kameronov pasoš.

“Kapetan je pokušao sve da smiri objašnjavajući da po zakonu policajci telohranitelji imaju prava da nose ručno oružje i da je pištolj vraćen policajcu”, rekao je taj putnik.

Kameron je bio britanski premijer šest godina od 2010. i organizovao je referendum o Bregzitu 2016.

Pošto se zalagao u kampanji za ostanak Britanije u EU on je podneo ostavku dan posle referenduma na kome je većina od 52 odsto izglasala izlazak zemlje iz Unije. Povukao se iz političkog života i ima policijsku zaštitu.