BLIŽI SE KRAJ MUKAMA BEOGRAĐANA: Uskoro se završavaju RADOVI i evo kako će izgledati CENTAR GRADA!

Radovi na Slaviji
Beobuild

Rok za završetak radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja, Slavije i Ruzveltove je sledeći četvrtak.

 

Na pojedinim mestima, pet dana pred najavljeno otvaranje, majstori imaju mnogo posla, pišu Večernje novosti.

Duž Bulevara oslobođenja postavljeni su novi pločnici, ali radnici i dalje rade na izradi ivičnjaka. Na nekim mestima nalaze se duboke rupe, a negde iz trotara vire instalacije. Svuda naokolo, nalaze se iskorišćene i izlomljene ploče, cevi, gomile šljunka… 

Razbacane su i zaštitne ograde, bankine. Pet dana pred krajnji rok za završetak radova, na delu bliže Slaviji, radnici su zasipali trotoar peskom, kako bi mogli da postave kocke. I stepenište u blizini optičarske radnje mašine su juče u potpunosti razrovale. 

Majstori su čistili i tramvajske šine, a ekipe “Beograd puta” postavljale saobraćajne znake na samoj Slaviji. 

Ispred hotela, nameštene su klupe, a vodom je napunjena fontana koja bi takođe trebalo da “propeva” 16. novembra. Mesto gde je nekada bio parking trenutno izgleda kao skladište za otpad. Plato na Slaviji još je u izgradnji. Naziru mu se obrisi, ali ne i kraj radova. Zato mnogi Beograđani veruju da će ulice biti puštene za saobraćaj u četvrtak, ali da će čitava Slavija zasijati nekoliko dana kasnije. 

Na delovima saobraćajnice koji su skoro gotovi, sugrađani uočavaju mnogobrojne novine. Na svim stubovima javne rasvete nalaze se saksije sa ljubičicama i žbunićima. Postavljeni su i novi semafori za bicikliste, saobraćajni znaci, brojači frekventnosti saobraćaja, ali i table sa informacijama koliko je dostupnih parking-mesta u Masarikovoj i na parkiralištu Slavija.