BLIŽIMO SE FANTASTIČNOJ BROJCI VAKCINISANIH: Doktor Đerlek o situaciji i eventualnom UKIDANJU MERA

Dr Đerlek je istakao kako se prestonica Srbije približila brojci od 50% vakcinisanih punoletnih građana. Ipak on je rekao da nema opuštanja i da je cilj kolektivni imunitet do leta...

Printscreen Youtube/RTS

Državni sekretar Mirsad Đerlek, izjavio je za RTS, povodom otvaranja vakcinacionog punkta u tržnom centru “Ušće”, da država koristi sve načine da učini vakcinu široko dostupnom i da populariše vakcinisanje.

On je najavio moguće nove podsticaje za vakcinisane a izrazio je nadu da će posle današnje sednice Kriznog štaba izaći u susret ugostiteljima i da će se otvoriti restorani, iako je upozorio da smo i dalje iznad hiljadu obolelih na dnevnom nivou.

Otvaramo vakcinacione punktove da bi svi mogli da se vakcinišu

Đerlek je otvaranje vakcinacionih punktova u tržnim centrima objasnio time što država želi da građanima učini vakcinaciju dostupnijom.

Mi koristimo sve načine da vakcinaciju učinimo širok dostupnom. Otvaramo veliki broj vakcinacionih punktova da bi građani mogli lako da se vakcinišu.

On je objasnio da će građani moći da se vakcinišu u tržnim centrima svaki dan od 12 do 20 sati i to svim u Srbiji registrovanim vakcinama.

Građanima će na punktovima biti dostupne sve četiri vakcine.

Beograd se približio brojci od 50% imunizovanih

Dr Đerlek je istakao kako se prestonica Srbije približila brojci od 50% vakcinisanih punoletnih građana. Ipak on je rekao da nema opuštanja i da je cilj kolektivni imunitet do leta.

– Moramo se boriti za stvaranje kolektivnog imuniteta. Hajde da se svi zajedno pokažemo odgovorni i pokažemo da volimo zemlju i da iskoristimo milione vakcina koje su nam dostupne. Da se normalan život vrati do leta.

Više modela za ohrabrivanja građana

Na pitanje da prokomentariše pomoć od 3000 dinara za sve vakcinisane, Đerlek je rekao da je to “lep gest presednika Srbije” i da se na taj način “odaje priznanje vakcinisanim”.

On je ipak rekao da se na tome neće stati.

Ima više modela za ohrabrivanje građana. Želimo da motivišemo i ostale da se vakcinišu.

Otvaranje restorana

Đerlek je rekao da iako razume ugostitelje, moramo razumeti da je situacija i dalje teška.

I dalje smo na preko 1000 obolelih na dnevnom nivou. Voleo bih da to spustimo na ispod 1000.

Ipak on je rekao da se nada da će se izaći u susret ugostiteljima posle današnje sednice.

Nadam se da ćemo imati prostora da otvorimo restorane.