“BLIŽIMO SE KATASTROFI”: Vučić odgovorio na navode o trovanju članova CIK-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je, posle najnovijih manipulacija Prištine i pretnji ukidanjem Srpske liste, na veoma loš razvoj događaja i pozvao zapadne partnere i Prištinu da "se urazume" kako bi se izbegla katastrofa.

Beta

– Veoma sam zabrinut zbog situacije na Kosovu i Metohiji, posebno po pitanju pokušaja Albanaca da donesu odluku o ukidanju Srpske liste – rekao je Vučić u razgovoru sa predsednicom Saveta Federacije Federalne skupštine Rusije Valentinom Matvijenko.

Vučić je istakao da je Srpska lista partija koja je dobila 96 odsto glasova kosovskometohijskih Srba i da je imala podršku Beograda.

Konstatovao je da su u Prištini izmislili nekakvu priču o trovanju kovertama iz Srbije i pri tome rekli da su članovi CIK-a otrovani, a nijedan Srbin član CIK-a nije otrovan, prenosi RTS.

Sada, ističe Vučić, više nisu sigurni da su otrovani, ne znaju šta da izmisle, ali konstatuju da treba ukinuti Srpsku listu.

To će, ukazuje predsednik Srbije, ostaviti katastrofalne posledice po odnose Srba i Albanaca.

– Srba tada više neće biti u institucijama, a zna se, kada ih nema u institucijama, gde ih ima i kako će morati da štite i čuvaju svoju slobodu i ognjište.  Zato smo molili naše zapadne partnere da se urazume zajedno sa Albancima, da im ne pomažu u tim bolesnim ciljevima, jer, u protivnom, plašim se da se bližimo katastrofi – rekao je predsednik.

Ističe da je sve što su radili Zapad i Priština bilo sa jednim ciljem – uništenje Srpske liste.

– To je velika briga za nas. Hvala Rusiji. Dogovorio sam se da se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u decembru vidim i veoma se radujem tom susretu. Očekujem uskoro posetu predsednika Medvedeva, da zajednički proslavimo oslobođenje Beograda i Srbije. Vama hvala na ličnom zalaganju za najbliže odnose sa Srbijom. Nadamo se da ćete nas još češće posećivati u budućnosti – poručio je predsednik u obraćanju Matvijenkovoj.