BLIZU SMO ŽIVOTA PRE KORONE? Novi PRESEK otkriva čemu možemo da se nadamo

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 10.189 osoba, od kojih je pozitivno 330 dok je, nažalost, 11 osoba preminulo.

Pixabay.com/Kolaž

Na respiratorima je u poslednjem danu bilo 59 pacijenata.

Podsetimo, juče je na virus korona bilo testirano 9.986 osoba, od kojih je pozitivno bilo 326. Preminulo je 12 osoba, dok je na respiratorima bilo 61 pacijent.

Prošlog petka broj novozaraženih koronom iznosio je 391.

Blizu života pre korone

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je Beograd veoma blizu procenta od 50 odsto punoletnih vakcinisanih i da se zato može reći da su Beograđani vrlo blizu života kao pre korone.

Radojičić je za RTS rekao da još ne može sa sigurnošću da se kaže da je 50 odsto punoletnih Beograđana vakcinisano, ali je dodao da je, s obzirom na to da su žene bile revnosnije, skoro siguran da je 50 odsto žena u Beogradu vakcinisano.

– Ključna poruka je da dobro napredujemo, da smo vrlo blizu te brojke koja nam je važna, a to je da dovoljan broj ljudi bude vakcinisan – istakao je gradonačelnik.

On je dodao da se polako približava trenutak kada će građani moći malo da se opuste ali to ne znači da treba da izgube iz vida uvek potrebnu opreznost.

Gradonačelnik je rekao da su u pripremi i sportski događaji, da će Beograd biti domaćin velikog vaterpolo finalnog turnira Lige šampiona.

– Nadam se i održavanju Beogradskog maratona, a počinju i koncerti, što su sve naznake da se život polako vraća u svoje normalne tokove – rekao je Radojičić.

On je naglasio da ipak nije vreme za preteranu radost i potpuno opuštanje. Izrazio je nadu da će leto biti mnogo bolje nego prethodni period, ali je ukazao da je i dalje neophodan oprez.