BLOKADA SE PRELIVA I NA DRUGE GRADOVE: I novosadski taksisti protestuju, Beograd opet u KOLAPSU (FOTO)

Nekoliko stotina novosadskih taksista organizovalo je danas protestnu vožnju, u znak solidarnosti sa kolegama u Beogradu.

Beta

Taksisti su u protest krenuli sa Mišeluka, na sremskoj strani grada, a potom se vožnja nastavila centralnim gradskim bulevarima i ulicama.

Prema najavama, protestna vožnja će trajati do 15 sati.

Pojedini taksisti su kazali da je kompanija CarGo zvala pojedine novosadske taksiste da im se pridruže i dodali da postoji mogućnost da CarGo dođe u Novi Sad.

Cena taksi prevoza u Novom Sadu je i inače niska, a broj taksista je, prema pojedinim procenama, najveći u Srbiji u odnosu na broj stanovnika.

Taksisti su kazali da im problem predstavlja nelegalni taksi prevoz, taksisti bez dozvole za rad, kao i linijski prevoz, koji nije zakonski regulisan na odgovarajući način.

Pojedini taksisti su se izvinili građanima zbog protesta.

U protestnoj vožnji učestvuju udruženja Pan taksi, Crveni i Red taksi, MB taksi, Naš taksi, Maksi Novosadjani, VIP taksi, Siti taksi, SOS taksi, Delta taksi i Taksi Vojvođani.

Taksisti u Beogradu protestuju po sedmi put, a razlog njihovog nezadovoljstva je poslovanje CarGo, koje smatraju nelojalnom konkurencijom. Kako su ranije naveli, zbog posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Beogradu proteste još neće radikalizovati.