Bog na nebu, Busplus na zemlji: Kako izgleda kad KONTROLOR NAPIŠE KAZNU SVEŠTENIKU?

Kontrola
Dnevno.rs

Ovako nešto se ipak ne dešava svakog dana!

 

Našoj redakciji javila se čitateljka koja je želela da ispriča neobičnu situaciju kojoj ej prisustvovala u gradskom prevozu. Njenu priču prenosimo u celosti:

“Prisutvovala sam zanimljivoj sceni juče u autobusu na liniji 58. Negde oko 9 sati ujutru, na stanici kod Sajma, u pravcu ka Adi ušla je kontrola. Imala sam kartu tako da se nisam naročito uzbudila, ali sam gledala reakcije drugih putnika.

Na prvom sedištu, odmah iza vozača sedeo je jedan sveštenik srednjih godina. Odmah mi je privukao pažnju jer je bio zadubljen u tablet koji mu je bio u krilu i uopšte nije primetio kontrolore… tj. sve dok mu čovek nije prišao.

Sedela sam dalje, pa nisam čula ša su tačno razgovarali, ali ubrzo je postalo očigledno da sveštenik nema kartu. Kontrolor mu je tražio dokumenta. Sveštenik se nije bunio, mislim da nije ni reč rekao. 

Sa druge strane, kontrolor se konsultovao sa kolegama, videlo se da mu je neprijatno i da se snebiva, ali je na kraju prelomio i napisao kaznu. Meni je čitava situacija bila jako neobična, a privukla je pažnju i drugih putnika. Žena pored mene je sa neodobravanjem nešto mrmljala. Pretpostavljam da je zakon u ovom slučaju bio isti za sve”.

Kako se vi “provodite” u beogradskom gradskom prevozu? Pišite nam vaša iskustva i priče kojima prisustvujete dok se vozite. loading...