BOKI 13 VRAĆEN U ISTRAŽNI ZATVOR: Evo kada počinje suđenje za aferu “Reket”

Prvosumnjičeni u aferi "Reket", šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13, vraćen je danas iz bolnice u istražni zatvor "Skoplje", dan pred početak suđenja za taj slučaj.

printscreen/youtube.com/La Verita

Kako su preneli lokalni mediji, Apelacioni sud u Skoplju će popodne razmatrati zahtev odbrane Jovanovskog da, zbog lošeg zdravlja, bude pušten u kućni pritvor, sa čim se nije saglasilo Više javno tužilaštvo koje je u petak dostavilo negativno mišljenje.

Boki 13 je 26. novembra doveden u Gradsku opštu bolnicu “8.  septembar” zbog zdravstvenih problema na koje se prethodno često žalio i tada je zadržan da bi bio obavljen kompletan pregled.

Početak suđenja za aferu “Reket” zakazan je za 3. decembar, a na optuženičkoj klupi će se, sa Jovanovskim, naći razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva i skopski biznismen  Zoran Milevski.

Optužnica ih tereti da su od novembra prošle godine do aprila ove godine izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, u zamenu da mu se “olakša pozicija” u predmetu Specijalnog tužilaštva “Imperija”.

Istraga slučaja “Reket” je počela 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski. U istražnom zatvoru “Skoplje” sada je ostao samo Jovanovski, dok su Janeva i Milevski pušteni u kućni pritivor.