Lokalni list sa tiražom od oko 3000 primeraka, napao je neke od naozloglašenijih tajkuna i dobio Pulicerovu nagradu.

Malo ko je čuo za “Storm Lake Times”, ali se od sinoć sve promenilo jer je mala redakcija od desetoro članova dobtnik Pulicerove nagrade.

Oni su ovogodišnji laureat za najbolji urednički komentar, postavivši se po kvalitetu iznad nekih od napoznatijih svetskih medijskih imena.

Storm Lake Times je novina sa prosečnom tiražom od 3330 primeraka po broju. Pre 26 godina počeo je da izlazi kao nedeljnik u gradiću Storm Lejk.  Ovaj grad ima preko 10.000 stanovnika i danas pokriva okrug Buena Vista, delove okruga Pokahontas, Sak, Ida i Čiroki.

Glavni urednik Artur Kulen je novinar koji oseća patnju imigranata. Veliki broj njih je izrabljivan od strane lokalne klanice svinja i u proizvodnji etanola iz kukuruza.

Kulen je dobio nagradu zato što je napao neke od najpoznatijih kompanija – Koch Brothers, Monsanto, Cargill – vrlo žestoko, ali u isto vreme i krajnje profesionalno i sve dobro istraženo i argumentovano.

Ovaj list je otkrio da je ekipa milijardera koje širom sveta optužuju za neke od besprizornih zločina nad prirodom i ljudima, potajno finansirala na sudu odbranu vlade SAD-a u nekim od sudskih procesa koji se na osnovu ekoloških zakona vode protiv nje.