“BOMBE ME NEĆE ZAPLAŠITI”: Bačena bomba na halu u Zubinom Potoku pred posetu Vučića

Aleksandar Vučić
Beta

Na halu u Zubinom Potoku u kojoj je predviđeno da gostuje Vučić bačena je bomba, javlja RTS. Nema povređenih.

 

Na halu u Zubinom potoku u kojoj je planirano da se predsednik Vlade Aleksandar Vučić danas u 15 sati obrati građanim Kosova i Metohije, oko tri sata iza ponoći bačena je bomba i pucano iz automatskog naouružanja.

U hali je u vreme napada bilo deset radnika koji su montirali binu. Nije bilo povređenih i svi radnicu su sada bezbedni, prenosi B92.net.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da prvi policijski nalazi

Opština Zubin Potok je najzapadnija od tri opštine sa većinskim srpskim stanovništvom na severu Kosova i Metohije.

Površina joj je 335 km² i obuhvata 64 sela. Reka Ibar protiče sredinom opštine od zapada ka istoku, i na njoj se nalazi i veštačko jezero Gazivode.

Ova opština je formirana 1987. godine izdvajanjem naselja iz tadašnje opštine Titova Mitrovic.

Većinu stanovništva u opštini čine Srbi, poznati kao Kolašinci. Srba, prema podacima iz 2006. godine, ima ih oko 14.000 (93% od ukupne opštinske populaciji) dok drugi etnos čine Albanci koji žive samo u selu Čabri i ima ih oko 800, odnosno 5 do 6 odsto. 

govore o tome da je napad koji se rano jutros dogodio na halu u Zubinom potoku, organizovan i da je reč o terorističkom aktu.

On je preneo izveštaču Tanjuga da je jutros oko tri sata bombom i rafalom iz automatskog naoružanja napadnuta dvorana u kojoj danas građanima Kosova i Metohije treba da se obrati premijer.

„Prvi policijski nalazi govore o tome da je reč o organizovanom napadu u kome je učestvovalo više osoba. Jedan oniži čovek, visine oko metar i sedamdeset, bacio je eksplozivnu napravu, a on ili njegovi saučesnici otvorili su vatru iz automatskog naoružanja”, rekao je Đurić.

Đurić je ocenio da je reč o opasnom terorističkom aktu koji može imati dalekosežne posledice, te poručio da su i dalje u toku pripreme za posetu šefa srpske vlade.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Leposaviću da ga napad, koji se rano jutros dogodio u hali u Zubinom potoku, neće zaplašiti.

“Snagu Srbiju ništa ne može da uplaši”, rekao je Vučić obraćajući se građanima i rudarima Trepče i dodao da se prevario svako ko je mislio da će ga zastrašiti i odvratiti od posete Kosovu.