BONTON ZA UBISTVO: Šarmantna i duhovita knjiga za ljubitelje viktorijanske Engleske

Uzbudljiva misterija Bonton za ubistvo prati život bogate mlade udovice koja otkriva zadovoljstva i skandalozne zamke londonskog visokog društva.

Promo Vulkani

O uspehu koji je Bonton za ubistvo postigao širom sveta dovoljno govori činjenica da je autorka Dajana Friman osvojila književnu nagradu Agata za najbolji debitantski roman i nominovana je za nagradu Meri Higins Klark.

U središtu romana je Franses Vin, mlada grofica od Harlija američkog porekla, koja kao udovica uživa više slobode nego dok joj je suprug Redži bio živ. Nakon što je godinu dana nosila crninu, spremna je da započne novi život, a njena sestra Lili stiže u pravi čas: pred sezonu balova u Londonu.

Njen novi početak ugroziće anonimno pismo policiji u kom se tvrdi da je Franses umešana u smrt svog voljenog supruga. Iako je uverila inspektora da je nedužna, po svaku cenu želi da sakrije skandalozne okolnosti Redžijeve smrti. Samo dvoje ljudi zna istinu, a jedan od njih je njen novi zgodni komšija Džordž Hejzelton…

Autorka ove neobične misterije Dajana Friman zaljubljena je u čitanje otkad zna za sebe. Pisala je dnevnike, novinske članke i dva ljubavna romana, a njen način pisanja najviše podseća na stil Agate Kristi. Najveći uspeh postigla je upravo romanom Bonton za ubistvo, koji možete pronaći u Vulkan izdavaštvu.