BORBA ZA ŽIVOT MAJKE I BEBE IZ SMRSKANIH KOLA TRAJE! Vozač poginuo, ženu porodili carskim rezom

U sudaru autobusa i automobila na putu Kruševac–Kaonik poginuo je 26-godišnji muškarac. U automobilu je bila i žena u poodmakloj trudnoći koju su carskim rezom porodili u kruševačkoj bolnici. Ona je u teškom stanju, a beba ima zadovoljavajuće vitalne parametre. Vozaču autobusa određeno je policijsko zadržavanje.

Printscreen Rts

Nesreća se dogodila u 6.45, na Čokotinom brdu. Vozač “fijat punta” je stradao na licu mesta, dok su tri osobe iz automobila povređene. Svi su prevezeni su u kruševački Urgentni centar.

Dve osobe su zadobile teške povrede, među njima i trudnica, kojoj je hitno urađen carski rez.

– Kod bebe su uspostavljeni zadovoljavajući vitalni parametri, i ona je prevezena u Klinički centar u Kragujevcu – rekao je za RTS anesteziolog dr Savko Marković.

Lekari se bore za život majke.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J. B. (1982) iz okoline Kruševca određeno je zadržavanje do 48 sati. 

Pretpostavlja se da je autobus usled snega na kolovozu koji je noćas napadao, proklizao na nizbrdici, prešao u suprotnu, levu traku, i udario u automobil.

Inače, Čokotino brdo na regionalnom putu D-215 je problematična deonica za vozače, posebno prilikom loših vremenskih uslova.