BORI SE ZA ŽIVOT: Teško ranjeni navijač Partizana i dalje u kritičnom stanju!

demir jukic
facebook.com/demir.jukic

Navijač Partizana D.J. (19) koji je ranjen u sukobu navijačkih grupa na Novom Beogradu i dalje je u kritičnom stanju, javlja B92.

 

Mladiću je i dalje život u opasnosti i lekari se bore da mu spasu život, posle teškog ranjavanja.

Za sada nije poznato više informacija.

Ranije se na društvenim mrežama pojavljivao poziv navijača Partizana za dobrovoljno davanje krvi ranjenom mladiću.

 

Do sukoba navijačkih grupa Partizana i Crvene zvezde došlo je u noći između četvrtka i petka, D.J. je upucan u stomak, a još jedna osoba je lakše ranjena u tuči.

Prema nezvaničnim podacima, grupu navijača Partizana napala je grupa navijača suparničkog kluba, a svedoci su ispričali medijima da je više od 20 vozila bilo blokirano na raskrsnici Ulice Ivana Ribara na Novom Beogradu.

Očevici su takođe naveli da je viđena grupa momaka kako automobilom dolazi na mesto incidenta, naoružana štanglama.

Večernje novosti su prenele svedočenja stanara zgrade u kojoj je upucan 19-godišnjak. Oni su naveli da se “moglo naslutiti da će do sukoba doći”, kao i da se u prethodnim danima na tom mestu okupljala grupa, koja nije pravila incidente.

Prema njihovim tumačenjima, do obračuna je verovatno došlo zbog nekoliko grafita crno-belih koje su navijači suparničkog kluba prefarbali, uprkos tome što ceo kraj “pripada” jednoj grupi navijača Partizana.

Podsetimo, nedavno je i ispred Hrama Svetog Save došlo do masovne tuče navijača, u kojoj su takođe korišćene štangle i baklje.

Prethodno su se na platou okupili organizovani navijači “crno-belih”, koji su tih dana Beogradom proslavljali šampionsku titulu u Superligi Srbije i osvajanje Kupa Srbije Fudbalskog kluba Partizan.