BOTANIČEREVA KĆI: Istorijski roman protkan snažnim osećanjima

Otkriće. Žudnja. Obmana. Dve žene koje razdvajaju vekovi. Može li jedan zagonetni cvet da ih spoji?

Promo Vulkan

Uzbudljivo književno putovanje od savremenog Sidneja preko Kraljevskih vrtova u Londonu do slikovitog Kornvola, fascinantna ekspedicija u devetneastovekovni Čile, okružena opojnim mirisima egzotičnog cveća. Botaničareva kći, najnoviji istorijski roman Vulkan izdavaštva!

Kornvol, 1887.

Svojeglava i hrabra Elizabet odlučuje da ispuni poslednju želju svog oca, čuvenog botaničara: kreće u potragu za veoma retkim i otrovnim cvetom, koji može da bude i čudesan lek. Odlazi u Čile, u živopisni grad Valparaiso, u opasnu avanturu tokom koje će upoznati ljubav svog života, ali i neprijatelje svog oca.

Australija, sadašnjost.

U staroj bakinoj kući, Ana pronalazi neobičan kovčežić i u njemu blok za crtanje prepun skica i akvarela, fotografiju s potpisom Proleće 1886, presovani cvet i kesicu semena. Korak po korak, počinje da otkriva tajnu skrivanu duže od jednog veka, pokušavajući da rekonstruiše životnu priču žene čija je sudbina neraskidivo povezana sa njenom.

U romanu koji odiše raskošnim mirisima, strašću za životom, ali i viševekovnim intrigama, uživaće čitaoci svih generacija. Botaničarevu kći, inspirativno delo spisateljice Kejti Nan, uskoro možete naručiti i putem sajta www.vulkani.rs.