Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović zatražio je danas od vrha policije da objasne zašto "policija ništa ne preduzima povodom "kontinuiranih fašističkih pretnji" smrću poslanici Mariniki Tepić.

 

On je u saopštenju odgovor na to pitanje zatražio od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića.

– Da li ih nešto sprečava da reaguju? Ili i sami podržavaju fašiste koji se na ovaj način obračunavaju sa protivnicima režima – zapitao je Božović u saopštenju.

Upitao je i “kakav tretman i kakvu zaštitu policije da očekuju građani, ukoliko zaštitu nema narodna poslanica i predstavnica gradjana?” i da li će se i u njihovom slučaju meriti da li su podobni?

Naveo i da su svim članicama poslaničkog kluba SNS u Skupštini Srbije “puna usta borbe protiv nasilja na ženama” a da predsednica parlamnta Maja Gojković ne reaguje “na dvonedeljne pretnje smrću ženi”.

– Bilo kakvo odsustvo jasne reakcije države značiće samo da svi funkcioneri SNS podržavaju nasilje i fašizam – zaključio je Božović.loading...