BRALI MALINE KOD GAZDE SA TERAZIJA: Vapaj majke prevarene dece širi se društvenim mrežama!

Sezonski poslovi su aktuelni tokom leta i za mnoge mlade ljude predstavljaju jedinu priliku da svojim radom zarade neki dinar.

Maline posao
Pixabay.com

Razočarana majka je na Fejsbuk stranici “Užice – oglasna tabla” podelila užasno iskustvo njene dece, koja su posle branja malina prevarene za novac.

– Pre mesec dana moja deca su brala maline u Staparima, kod gazde koji živi na Terazijama. Javili su se na oglas koji je išao preko jedne užičke radio stanice. Prvo sam ja razgovarala sa tim nazovi gazdom. Rekao mi je da se radi za fiksnu dnevnicu i da je hrana njihova. Prenela sam deci. Oni su se čuli sa njim i posle par dana su otišli na branje.

Sve je bilo ok, dok posle nekoliko dana njihovog rada tom istom gazdi maline nisu počele da trunu i on im je rekao da ne dolaze više. Kada su ga pitali za novac, rekao im je da nema pare, ali da će ih isplatiti za par dana i ne po dnevnici, već po kilogramu, iako takav dogovor nije bio. Malinu nije merio pred njima, jer su radili za dnevnicu tako da oni ne znaju koliko su nabrali.

Od tada je prošlo tri nedelje. Taj nazovigazda se ne javlja na telefon, a para ni na vidiku. Zvali smo ga na taj broj iz oglasa i ja i suprug i naravno – ne javlja se. Slučaj smo prijavili u SUP. Doveden je na razgovor – tvrdio je da nema para itd itd…u prevodu od plaćanja nema ništa.

Policija je profesionalno odradila svoj deo posla, ali su im dalje ruke vezane. Zanima me zašto javni tužilac nije pokrenuo postupak, jer se radi o klasičnoj prevari. Pitamo se je li ovo put ka istrebljenju kriminala i prevaranata o kome se priča na sva usta. U međuvremenu smo saznali da ovom nazovigazdi nije ovo prvi put da radi slične stvari.

Osoba koja nam je prevarila decu zove se Radoje i živi negde na Terazijama. Pošto država ne može da nas zaštiti od ovakvih ljudi nama običnim građanima jedino ostaje da uzmemo pravdu u svoje ruke, što je po meni besmisleno i nisam pristalica takvih stvari. Ako ima jos osoba koje je dotični gospodin na ovakav ili sličan način prevario neka nam se jave. Hvala. – napisala je razočarana žena.loading...