“BRANIO PORODICU I DOM OD RAZBOJNIKA”: Nakon pet godina OSLOBOĐEN Beograđanin koji je u svom stanu UBIO PROVALNIKA

Saško Bogeski
Printscreen

Viši sud u Beogradu danas je oslobodio Sašu Bogeskog i utvrdio da je postupao u nužnoj odbrani kada je pre pet godina u svom stanu ubio provalnika Vladimira Manića.

 

U saopštenju Višeg suda navodi se da je Bogeski oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane.

Sud je, dodaje se, doneo oslobađajuću presudu imajući u vidu da je na osnovu dokaza koji su izvedeni na glavnom pretresu, utvrdio da je optuženi postupao u nužnoj odbrani a da je shodno odredbi člana 19 Krivičnog zakonika propisano da nije krivično delo ono koje je učinjeno u nužnoj odbrani.

Sašo Bogeski je u maju 2013. u svom stanu u Zmajevačkoj ulici u Žarkovu ubio provalnika Vladimira Manića. Bogeski se tokom suđenja branio da je te noći samo pokušavao da zaštiti svoju porodicu i sebe.

On se, prema prvoj optužnici, teretio za krivično delo ubistva za koje je zaprećena kazna zatvora od pet do 15 godina.

Posle višegodišnjeg suđenja, ali i zbog velikog broja građana Srbije koji su potpisali peticiju za oslobađanje Bogeskog iz pritvora, nadležno tužilaštvo je prošle godine promenilo kvalifikaciju krivičnog dela protiv optuženog u ubistvo prekoračenjem nužne odbrane.loading...