BRANISLAV TRIFUNOVIĆ ZABRINUT ZA SUDBINU PROTESTA: “Sujete su uništile mnoge promene”

Glumac Branislav Trifunović, jedan od organizatra gradjanskih protesta "Jedan od pet miliona", izjavio je da se nada da sujete neće uništiti protest.

Beta

Trifunović je za list Danas rekao da su u Srbiji sujete uništile mnogo promena i da se nada da neće i ovu.

“Očekujem da se si mi, koji smo valjda na istoj strani, složimo oko bilo čega, pa makar to bio i datum”, rekao je Trifunović odgovarajući na pitanje o tome šta očekuje od najavljenog velikog protestnog skupa najavljenog za 13. april u Beogradu.

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar rekao je da se do 13. aprila mora rešiti problem organizacije, koja mora biti bolja i ocenio da se mora slati jasnija i određenija poruka koja bi protestu dala nov kvalitet.

“Organizatori protesta će se probuditi 14. aprila, a većina njihovih zaheva biće i dalje na stolu. Moraju do tada da imaju plan šta dalje. Nisam siguran da ga trenutno imaju, ili, ako ga imaju, razumljivo je što ga ne dele s javnosti, jer će mediji naklonjeni vlasti koristiti sve da napadnu proteste”, rekao je Klačar i dodao da nije siguran da vlast do 13. aprila neće da se odredi prema zahtevima protesta.

“Vlast će stidljivo pružiti ruku, ali se naravno neće složiti sa svim što se traži”, ocenio je Klačar.