Brat i sestra iz Leskovca IZBAČENI IZ KUĆE: Tražili od nastavnika da spavaju u školi

Leskovac
Wikipedia.org

Nakon što je 12-godišnjeg dečaka i 11-godišnju devojčicu majka navodno izbacila iz kuće, deca su potražila spas i prenoćište u svojoj školi. Nezvanično saznajemo da su brat i sestra imali vidne povrede, ali protiv roditelja još nije podneta nikakva prijava.

 

Ceo slučaj o kome se još ne znaju svi detalji, odigrao se pre desetak dana kada su deca došla u svoju školu da potraže pomoć.

Kako je “Južnim vestima” nezvanično potvrđeno u ovoj školi, deca su tada na sebi imala i vidne povrede, dečak je, tvrdi sagovornik, imao rane od ugriza na rukama.

– Deca su došla vidno potresena i uplašena u školu dok se odvijala popodnevna nastava i zatražili su pomoć jednog od nastavnika. Kazali su da ih je majka izbacila iz kuće i zamolili su da prespavaju u učionici jer nemaju gde da odu – priča naš izvor iz njihove osnovne škole.

Iz škole su odmah pozvali Centar za socijalni rad, a deca su smeštena u urgentnu hraniteljsku porodicu i pod stalnim su nadzorom socijalnih radnika, što potvrđuje i Anđelija Stojanović, psiholog Centra za socijalni rad.

Beograđani će im pozavideti: Građanima OVOG GRADA novi veliki parking!

– Decu zbrinemo odmah, ona prespavaju u toj hraniteljskoj porodici, a nakon toga se bira i procenjuje da li je deci zaista potrebno hraniteljstvo ili možda postoji mogućnost da se vrate svojim roditeljima – objašnjava Stojanovićeva.

Ipak, iako je od celog događaja prošlo desetak dana, protiv roditelja ove dece još unije podneta nikakva prijava, niti su utvrđeni detalji šta se zaista dogodilo.

O svemu smo obavestili policiju, ali smo u postupku utvrđivanja svih činjenica i okolnosti vezanih za taj slučaj, pre nego što budemo preduzeli sve zakonom dozvoljene mere – kaže direktor Centra za socijalni radBoban Ilić.

Inače, u Leskovcu je čak 106 dece i mladih do 26 godina smešteno u 80 hraniteljskih porodica, a leskovački socijalni radnici zbrinuli su i 14 dece iz drugih centara.