BRAVO ZA EVROPU: Pet zemalja pristalo da prihvati migrante spašene iz JEZIVOG BRODOLOMA

Italija je saopštila da je pet država pristalo da preuzme neke od spasenih migranata koji čekaju na brodu obalske straže te zemlje i da će neki migranti biti smešteni na imanjima italijanskih biskupa.

Migranti
Beta

Na brod italijanske obalske straže, koji danima stoji usidren blizu Sicilije, migranti su ukrcani posle dve prošlonedeljne misije spasavanja na Sredozemnom moru.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Mateo Salvini rekao je danas da će dozvoliti iskrcavanje 116 migranata pošto su Nemačka, Portugalija, Francuska, Luksemburg i Irska pristali da prime većinu njih.

“Problem rešen”, naveo je na Fejsbuku Salvini, lider desničarske Lige koji od stupanja na dužnost ministra prošle godine obećava da će zaustaviti dolazak migranata u Italiju.

Dogovor predstavlja najnovije rešenje nekog spora oko spasenih migranata u kojem je posredovala Evropska unija, ali se nazire još jedan spor – Salvini je na Tviteru napisao da će spasilačkom brodu nemačke humanitarne organizacije, sa 40 migranata spasenih kod Libije, zabraniti da pristane u Italiju.