BRAVO ZA KONOBARA IZ KRUŠEVCA: Pronašao ogroman novac, vratio ga vlasniku i odbio nagradu

Tridesetdevetogodišnji Vojkan Rajmirović, konobar u Kruševcu, pronašao je torbicu sa 2,7 miliona dinara i vratio vlasnicima. U znak zahvalnosti ponuđena mu je novčana nagrada, koju je odbio.

Kafić
Pixabay.com

Zaboravni gosti sedeli su u bašti. Kada su popili piće i otišli, Vojkan je primetio torbicu na stolici.

– Uzeo sam torbu, bila je preteška i ostavio tu u nadi da će se neko vratiti. Međutim prošlo je par sati niko se nije javljao, ja sam morao da završim smenu i kad sam otvorio torbu, imao šta da vidim. Jedino što je preostalo je da pozovem policiju – priča Vojkan Rajmirović.

Dok je Vojkan davao izjavu u policiji, vlasnici koji se bave otkupom voća i povrća, tražili su izgubljeni novac. Na kraju se sve dobro završilo. Novac je vraćen, a pronalazaču ponuđena primamljiva nagrada.

– Na osnovu čega ja da uzmem 15 posto. Za tri sata čuvanja tašne. To je veliki novac. Malo mi je čudno što stižu poruke što svi zovu, prijatelji, kolege i kasnije naravno ministar Nebojša Stefanović koji se zahvalio u ime predsednika i celog kabineta – navodi Rajmirović.

Mlađem kolegi Milanu ovo je bio prvi dan na poslu. Iz Vojkanovog postupka, kaže, naučio je i lekciju iz života.

– Ponosni smo na njega. Kažu da ne postoji pošten konobar, ali evo ovo je situacija gde ste videli da postoji – ističe konobar Milan Srdić.

Prvi susret pamtiće i Vojkan i vlasnici torbe sa novcem. Pošto zbog posla često dolaze u kruševački kraj, razmenili su kontakte do sledećeg viđenja.loading...